Tarieven voor je behandeling

Onverwachte rekeningen zijn nooit leuk. Daarom geef ik bij een eerste bezoek altijd aan wat de kosten zijn. Je krijgt dit ook mee op papier. De kosten zijn afhankelijk van de conditie van de mond. Hoe gezonder de mond, hoe lager de kosten. Mocht het zo zijn dat de kosten hoger zijn dan € 250,- dan stel ik altijd een wettelijk verplichte begroting op.

 

Houdt er wel rekening mee dat voorkomen beter is dan genezen. Hoe beter je de mondhygiënetips opvolgt, hoe beter de mondgezondheid, hoe lager de kosten en hoe minder afspraken er nodig zijn.

 

Heb je al last van bijvoorbeeld, tandsteen, bloedend- of terugtrekkend tandvlees, slechte adem, witte tong of verkleurde of losstaande tanden? Maak dan gelijk een afspraak want deze ogenschijnlijk te verwaarlozen klachten kunnen leiden tot ernstiger klachten en meer afspraken.

 

Wie mij goed kent weet dat ik houd van de directe en doelgerichte aanpak. Dit heeft als voordeel dat je snel van je mondklachten af bent (mits je mijn tips opvolgt natuurlijk) en je betaalt nooit meer dan echt noodzakelijk. 

 

Mijn tarieven zijn vastgesteld door de  Nederlandse ZorgAutoriteit en gelden voor alle tandarts- en mondhygiënistenpraktijken in Nederland. 

 Link naar www.vergelijkmondzorg.nl

Vergoeding voor jeugd tot 18 jaar

Gebitsreinigingen door de mondhygiënist vallen voor jeugd tot 18 jaar onder de basisverzekering. Dit betekent dat de kosten volledig worden vergoed door de zorgverzekering. Ook het eigen risico is hierop niet van toepassing. 

 

Ook als je een beugel hebt en je bent jonger dan 18 jaar is een bezoek aan meesters in mondzorg aan te raden om gaatjes na je beugel te voorkomen.  Deze kosten vallen eveneens volledig onder de basisverzekering.

 

Vergoeding voor volwassenen

Ben je 18 jaar of ouder? Dan is er GEEN vergoeding vanuit de basisverzekering. Wel kan je desgewenst een aanvullende tandartsverzekering afsluiten, of je betaalt de kosten zelf, dat kan natuurlijk ook. Meer informatie? Neem dan contact op met je zorgverzekeraar.

 

Betalingen

Er zijn twee mogelijkheden waarop facturen kunnen worden voldaan.

  1. Je ontvangt na afloop van de behandeling een factuur en declareert daarna zelf de kosten bij je zorgverzekeraar.
  2. De factuur wordt voldaan via een factoringsbedrijf. Zij sturen de factuur aan de zorgverzekering en voor het bedrag dat niet wordt vergoed ontvang je een restfactuur. Dit is een service van Meesters in Mondzorg. Wij betalen hiervoor een vergoeding.

Landelijk vastgesteld

Mijn tarieven zijn vastgesteld door de  Nederlandse ZorgAutoriteit en gelden voor alle tandarts- en mondhygiënistenpraktijken in Nederland.