Werkwijze

De eerste afspraak

Meesters in Mondzorg® is een mondhygiënistenpraktijk in Houten voor jong & ouder die mondklachten ervaart als bijvoorbeeld bloedend tandvlees, slechte adem, wit beslag op de tong, terugtrekkend tandvlees of tandsteen.  Ook mensen met beugels zijn in goede handen bij Meesters in Mondzorg. Ervaar je geen klachten maar vind je een goede mondgezondheid belangrijk? Dan kan je uiteraard ook een afspraak maken voor een gebitsreiniging en/of advies.

Ben je nieuw in de praktijk of wil je je inschrijven? Lees dan hier hoe de werkwijze is.

1. Inschrijven

Dit kan gemakkelijk via het formulier op de website, per mail of telefonisch. Tijdens het eerste consult lopen we een  medische vragenlijst door en stellen we je nog aanvullende vragen over je gebit, mondgezondheid en eventuele wensen.  Nadat je de afspraak hebt gemaakt ontvang je per e-mail een afspraakbevestiging en aanvullende praktijkinformatie. 

2. Kennismaken

De eerste afspraak is altijd een intake. Deze afspraak duurt doorgaans ongeveer 30 minuten.
Tijdens deze eerste afspraak maken we kennis met elkaar, kijk ik of en hoe ik je kan helpen geef ik je uitleg en advies en we doen een mondonderzoek. T

Ben je lang niet naar de mondhygiënist geweest of vind je het spannend? Geef dit dan voorafgaand aan de afspraak aan zodat ik hier rekening mee kan houden en je op je gemak kan stellen. 

3. De behandeling

Bij het eerste consult is een behandelplan opgesteld. Dit is noodzakelijk om er voor te zorgen dat uitsluitend de noodzakelijke behandelingen worden uitgevoerd. Dit zijn behandelingen die bijdragen aan de mondgezondheid. Het aantal behandelingen is altijd in overleg.
Wanneer de kosten hoger zijn dan € 250,- dan ontvang je daar een wettelijk verplichte begroting voor. Met deze begroting kan je, indien aanvullend verzekerd voor de tandarts,  bij de zorgverzekering navragen of de behandeling voor vergoeding in aanmerking komt. Na afloop van de behandeling stuur ik je tandarts een zogeheten ’terugrapportage’. Wil je dit niet, geef dit dan voorafgaand aan de behandeling aan.

4. Afspraak verzetten of annuleren 

Mocht een gemaakte afspraak toch niet goed uitkomen? Dan kan je de afspraak kosteloos verzetten of annuleren tot 48h voorafgaand aan de afspraak. Heb je een afspraak op maandag en wil je verzetten? Dan dien je dit doorgegeven te hebben uiterlijk donderdag voor 12h ’s middags voorafgaand aan je afspraak. Op deze wijze zijn wij nog in de gelegenheid iemand anders te vinden voor de vrijgekomen plek.  Zeg je te laat of helemaal niet af, dan wordt de gereserveerde tijd in rekening gebracht. Deze facturen komen niet in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraar.  Ga dus zorgvuldig om met mijn tijd en met je afspraak!

Let op: afzeggen kan uitsluitend per e-mail: info@meestersinmondzorg.nl of telefonisch: 06-25 10 25 63. Afzeggen op een andere manier, bijvoorbeeld via een contactformulier of whatsapp is niet mogelijk en worden niet in behandeling genomen! 

Inschrijven is simpel. Vul hier je gegevens in en ik neem contact met je op.

 

Maak meteen een afspraak voor een eerste consult

Maak meteen een afspraak voor een eerste consult