Meesters in Mondzorg kids!

Herken je dit?

Je kind begint al te gillen en schreeuwen als het de tandenborstel ziet. Je wordt er moedeloos van. Alles heb je al geprobeerd. Muziekjes, dansjes, liedjes, apps, zelf laten poetsen,  spelletjes, beloningskaarten…. en niets lijkt echt te werken. Je bent ten einde raad, je weet dat het belangrijk is om de tanden van je kind(eren) goed te poetsen maar het lukt gewoon niet zoals je graag zou willen! Je wil die tanden gewoon gepoest hebben zonder al dat gedoe, maar hoe dan!?!

Goed dat je hier bent.  Als geen ander weet ik dat tandenpoetsen bij kinderen soms echt niet even makkelijk of leuk is. Je bent druk met werk, huishouden, kinderen naar sporten, school en hobby’s brengen en dan heb je ook nog een sociaal leven. Soort van….Druk dus. Dan werkt het niet lekker mee als tandenpoetsen zo heisa is. 

Daarom is er Meesters in Mondzorg Kids. 

Mondverzorging, trainingen, tips en advies, speciaal voor mondverzorging bij kinderen. 

Hoe werkt het?

De eerste afspraak is altijd een intake, ook wel kennismakingsgesprek. Dit doe ik zodat kind en ouder(s) kennismaken met mij maar ook met de praktijk. Ik leg uit wat ik ga doen, stel spelenderwijs wat vragen over de algehele gezondheid en andere (mond)gezondheid gerelateerde vragen. Maar bijvoorbeeld ook of er eventuele ervaringen zijn bij de tandarts of een andere zorgverlener. Deze vragen zijn noodzakelijk omdat ik graag vooraf eventuele risico’s wil uitsluiten. Daarbij heb ik deze gegevens nodig om een specifieke aanpak te bepalen en een behandelplan op te stellen.

Gebruikt je kind medicatie? Dan is het heel handig en fijn als je een recente medicatielijst meeneemt (gratis op te vragen bij de apotheek).

Tijdens de eerste afspraak doe ik ook een (kort) mondonderzoek. Ik kijk dan met een spiegeltje in de mond van je kind. Wanneer het niet lukt om dit in de stoel te doen, dan kan het bijvoorbeeld ook bij mama of papa op schoot.

Bij hele kleine kindjes komt het mondonderzoek neer op ’tandjes tellen’. Ik kijk hierbij ondertussen naar onder andere de tanden en kiezen, het tandvlees, de stand van de tanden en kiezen en natuurlijk ook naar de mondhygiëne. Ik wil van mama of papa ook weten of het tandenpoetsen makkelijk gaat, hoe vaak dat gebeurt en of er vragen zijn ten aanzien van de mondgezondheid. Na dit onderzoek stel ik een behandelplan op en dat bespreek ik met mama en/of papa. Daarna plannen we de eerste behandeling.


Is je kind jonger dan 3.5? Dan kan de behandeling vaak direct aansluitend. De behandeling bestaat dan voornamelijk uit advies aan de ouders over mondgezondheid en mondhygiëne en ik geef handige tips om het tandenpoetsen makkelijker te maken wanneer dat gewenst is. Ook poetsen we dan de tanden van je kind met een polijstborsteltje en plannen vervolgens de vervolgafspraak in.

 

Gebitsproblemen voorkomen

Omdat de mondhygiënist vooral preventief werkt, is het altijd ons doel om gebitsproblemen te voorkomen en gewoonten aan te leren die er voor zorgen dat je een leven lang een gezonde mond kan hebben. We geven daarom ook tips en voorlichting over bijvoorbeeld voeding en de effecten daarvan op het gebit, tandvleesproblemen en het ontstaan van gaatjes. Samen kijken we naar wat haalbaar is in jullie situatie om thuis de mond van je kind zo goed mogelijk te verzorgen.

Gewoon Gaaf!

In de praktijk werken we volgens de Gewoon Gaaf methode. Dit is een cariëspreventiemethode voor kinderen van 0 t/m 18 jaar. Wil je hier meer informatie over, kijk dan hier.

Beugel?

Dan is het juist aan te bevelen om bij ons langs te komen! Wanneer je een beugel hebt, lukt het meestal niet goed om je tanden goed schoon te houden.  En dat is zonde, want je hebt een beugel omdat je later een mooi gebit wil. De basisvoorwaarde voor een mooi gebit is een goede mondgezondheid en daar kunnen wij je heel goed mee helpen.  De beugel behandelingen bij de orthodontist of tandarts en mondhygiënist bijten elkaar niet, dus maak gerust een afspraak. 

 

Inschrijven is simpel. Vul hier je gegevens in en ik neem contact met je op.

Maak meteen een afspraak voor een eerste consult

Mijn tarieven zijn vastgesteld door de Nederlandse ZorgAutoriteit en gelden voor alle tandarts- en mondhygiënistenpraktijken in Nederland. 

Maak een afspraak