Online trainingen

Help! Mijn kind krijgt tanden!

Alles over mondverzorging bij kinderen van 0 t/m 11 jaar, wat je als ouders/verzorger zou moeten weten.

Herken je dit?

 • Je wilt je kindje de allerbeste start geven die mogelijk is. Goede mondverzorging hoort daarbij, en dat weet je
 • Je wilt weten hoe je tandsteen, gaatjes, aanslag en tandplak kan voorkomen bij je kind
 • De tandarts maakt de laatste tijd wel veel opmerkingen over beter poetsen en voor je gevoel doe je dat ook, maar toch steeds weer die opmerkingen over tandplak en zelfs al tandsteen!
 • Tandenpoetsen is maar lastig. Wat een gedoe brengt dat met zich mee. Wat je ook probeert het is altijd strijd, je kind heeft pijn en of wil het gewoon niet en trekt alles uit de kast
 • Je kind heeft vaak gaatjes en/of tandsteen, 
 • Je kind heeft een slechte adem, je hebt al veel geprobeerd maar niets lijkt echt te werken. 
 • Je kind duimt of speent nog steeds. Je weet dat het beter is om dat niet te doen, maar afleren vind je moeilijk. Hoe dan?
 •  

In de praktijk krijg ik geregeld ouders met kinderen die tandenpoetsen gewoon helemaal niet leuk vinden. Of soms zelfs pijnlijk vinden.  In deze training leg ik je in begrijpelijk Nederlands uit hoe je goed poetst, waar je op moet letten om pijn te voorkomen bij je kindje en een goede basis te leggen voor later. Immers, jong geleerd is oud gedaan!  Gaatjes kan je voorkomen en tandsteen en tandplak kan je tot een minimum beperken, maar dan moet je wel weten hoe! 

 

Vaak denken ouders die in mijn praktijk komen dat ze wel weten hoe ze moeten poetsen. Zo moeilijk is het immers niet toch?  Je zou het denken.  Maar als je iets goed wil beheersen moet je wel weten hoe! En ondanks alle goede intenties, weet ik zeker dat ik je desondanks toch nog iets nuttigs kan vertellen! Hoe je pijnloos poetst en ook goed poetst (en nog veel meer) dat leg ik je uit in deze laagdrempelige training waar voor meer dan €450,- aan kennis inzit.

 

Ben jij op zoek naar meer informatie over mondverzorging bij kinderen? Wil jij als ouder alles weten wat je moet weten over tandenpoetsen, wanneer en waarmee? Wil jij weten wat voor jouw kind het beste is om te gebruiken? Wanneer poets je nou elektrisch? Of tot welke leeftijd poetsen ouders na en waarom? Wil je weten wat voor invloed voeding op het gebit heeft en hoe je de beste keuzes maakt? Speent/duimt je kind nog steeds? En ben je bereid er voor te gaan (met mijn hulp) en vol t houden als het moeilijker wordt, zodat het daarna makkelijker wordt? 

“Children will listen to you after they feel listened to”.

 

Na het volgen van de online cursus:

 • weet je waar je op moet letten om pijnloos te poetsen
 • Weet je alles over mondverzorging bij kids wat je als ouder/verzorger zou moeten weten
 • Weet je precies hoe je tandsteen, vieze smaak en slechte adem aanpakt
 • Weet je hoe jouw gedrag dat van je kind beinvloed
 • Weet je precies wat je moet doen om gaatjes te voorkomen
 • Met deze cursus geef je je kind een streepje voor want jong geleerd is oud gedaan.

Kortom: geen gedoe meer en een leven lang een gezonde mond!

  

Praktisch

Deze online training volg je online. Alles wat je nodig hebt is een laptop/pc of ipad. Ik leg je in begrijpelijke taal alles uit wat je moet weten over de mondverzorging bij kinderen. 

Mijn trainingen hebben een gemixte leerstijl. Dat wil zeggen dat ik gebruik maak van tekst, plaatjes en video. Mijn advies is gestoeld op wetenschappelijk onderzoek en mijn jarenlange ervaring (nu ca 24 jaar). Geen zorgen, geen moeilijke teksten. Ik vertaal alles naar begrijpelijk Nederlands 😉

De tips en tricks die je in deze training krijgt zijn uitgebreider en gaan verder dan het advies in de mondzorgpraktijk en is daarmee niet te vergelijken.  Belangrijk te realiseren is wel dat ik je alle kennis en tips kan aandragen,  maar jij zult daar zelf iets mee moeten doen en dat betekent investeren (in tijd) en dat voor een langere termijn. Doe je dat niet of niet zo nauwkeurig, dan is het resultaat daar ook naar. Maar dat is logisch.

Referenties

Ik heb de online training ‘Help mijn kind is een lastige poetser’ gekocht. Een aanrader voor elke ouder. Gabriëlle leert je meer over de tanden van je kind. Vanaf welke leeftijd de tandjes doorkomen. Wanneer je kunt beginnen met poetsen maar ook laat ze zien hoe je moet poetsen bij je kind. Ze geeft heel veel en uitgebreide informatie en tips. Zelfs voor jou als volwassene noemt ze nog tips. 🙂 En er zit een leuk bonusfilmpje bij. Ik kan Gabriëlle (Mondzorg) zeker aanraden om je vragen over tandenpoetsen bij je kind te beantwoorden. – Tamara Staring

Wie ben ik?

Hoi, mijn naam is Gabrielle Beens. Ik ben mondhygienist, onderzoeker en moeder van twee meisjes.

Tandenpoetsen was bij mijn oudste een drama. Die trok echt alles uit de kast om maar niet te hoeven poetsen.  Ik weet daarom precies wat je meemaakt als ouder van een kind dat niet wil poetsen. Dat kan heel makkelijk zijn (als dat zo is: lucky!!!) maar heel vaak ook niet. En dan kan het heftig zijn. Been there! 

De handdoek in de ring gooien is meestal iets wat direct in je opkomt op zo’n moment. Heel begrijpelijk. Toch ga ik je adviseren om toch vol te houden, dagelijkse mondverzorging hoort er gewoon bij!  Jong geleerd is oud gedaan, daarom is mondverzorging bij de jeugd zo belangrijk! Maar dat is makkelijker gezegd dat gedaan.

Helaas zien we als professionals een toename in het aantal gaatjes en zelfs kronen bij (kleine) kinderen. We zien dat kinderen niet (vaak) naar de praktijk komen (tandartsen en mondhygiënisten landelijk). Met andere woorden: veel kids krijgen niet de zorg die ze wel nodig hebben. En dat is zorgelijk.  Om toch te zorgen dat kennis bij zoveel mogelijk ouders komt,  heb ik een online training ontwikkelt. Komen ouders niet ons, dan kom ik naar ouders!   Want een leven lang een gezonde mond is echt mogelijk en ook noodzakelijk, want op de langer termijn voorkom je daarmee zoveel ander gezondheidsgedoe.  

Liever een afspraak in de praktijk?

Kom je liever langs in de praktijk?  dat kan natuurlijk ook.  Je maakt gemakkelijk een afspraak via het contactformulier op de homepage.

Let op, met pijnklachten ga je altijd eerst naar de tandarts. Daar helpt mijn training niet bij. Waar ik je wel mee help is een goede basis in je mondverzorging om klachten, zoals gaatjes, bloedend tandvlees, tandsteen en slechte adem, op de langer termijn te voorkomen. Kortom: hoe krijg, heb en houd je een gezonde en schone mond. Dáár help ik je mee! 

 

tandenpoetsen kinderen, meesters in mondzorg, lastige tandenpoetser, kind, kinderen

Vergoeding door zorgverzekeraar?

Deze cursus bevat onder andere mondverzorgingstips. Dit kan in aanmerking komen voor vergoeding, voor de jeugd vanuit de basisverzekering (onder voorwaarden) tot 18 jaar en voor volwassenen vanuit de aanvullende tandartsverzekering (onder voorwaarden) in beide gevallen mits de behandeling/ advies fysiek plaatsgevonden heeft in de praktijk. Vraag bij je zorgverzekering naar de polisvoorwaarden. Deze online variant komt niet in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraar.

 

Maak meteen een afspraak voor een eerste consult