Online trainingen

Je tanden verzorgen met een beugel

Herken je dit?

  • De tandarts of ortho zegt de laatste tijd wel erg vaak dat er beter gepoetst moet worden en heeft zelfs gezegd dat als er nú niet beter gepoetst wordt, de beugel vroegtijdig wordt verwijderd. Je begrijpt hier niets van. Je hebt op zich wel het idee dat er gepoetst wordt, misschien zou het iets minder snel kunnen maar gepoetst wordt er wel.
  • Of je weet dat je kind gewoon superslecht poetst, als er al gepoetst wordt. Je hebt het wel 100.000 keer gezegd, maar het beklijft maar niet. Om gek van te worden!
  • Je kind heeft gaatjes en/of tandsteen, of wel eens een slechte adem.

 

In de praktijk krijg ik geregeld ouders met kinderen/ pubers die tandenpoetsen gewoon helemaal niet leuk vinden. Je kind krijgt steeds weer van de ortho en/of tandarts te horen dat hij/zij beter moet poetsen, maar hoe je dat dan doet met een beugel, tsja… dat laat te wensen over. Natuurlijk kan je op google kijken maar dat is toch anders dan dat een professional het uitlegt. Met een beugel blijft er gewoon meer plak achter en is het moeilijker dat te verwijderen, dat begrijp je, maar om nou elke keer je puber achterna te zitten, … ze moeten het toch ook een keer zelf gaan inzien, toch!?ortho en/of 

 

Ben jij op zoek naar meer informatie over mondverzorging bij beugels? Wil jij als ouder alles weten wat je moet weten over tandenpoetsen met beugels of wil je dat je kind dat ziet? Want alleen de opmerking ‘Je moet beter poetsen’, tsja, dat zet meestal geen zoden aan de dijk. Je wil concrete tips, hoe, waarmee, waarom en wanneer.

“Wearing braces is a reminder that small adjustments lead to big transformations”.

 

Na het volgen van de online cursus:

  • Weet je alles over mondverzorging bij beugels: hoe, waarom, wanneer, waarmee
  • Weet je precies hoe je voorkomt dat de beugel er vroegtijdig uitgaat
  • Weet je precies hoe je tandsteen, vieze smaak, gaatjes en slechte adem aanpakt,

 

Kortom: een praktische cursus, duidelijk en to-the-point.  Rock your braces, own your smile!

 

  

Praktisch

Deze online training volg je waar je wil. Ik leg je in begrijpelijke taal alles uit wat je moet weten over de mondverzorging bij beugels. Maar niet alleen dat, er is meer. We gaan het hebben over de ontwikkeling van pubers, belangrijk omdat dit de basis van communicatie is en het belangrijk is dat je je kind begrijpt en andersom. We gaan het hebben over voeding, wat eet je liever niet als je een beugel hebt en je ontvangt duidelijke uitleg door middel van veel video en plaatjes.

Het resultaat is dat je precies weet hoe je je beugel schoon moet maken. Of je nou een slotjesbeugel, herbstbeugel, of activator of andere beugel hebt. Het resultaat is een schone, frisse mond mét beugel!

 

Mijn trainingen hebben een gemixte leerstijl. Dat wil zeggen dat ik gebruik maak van tekst, plaatjes en video. Mijn advies is gestoeld op wetenschappelijk onderzoek en mijn jarenlange ervaring (nu ca 24 jaar). Geen zorgen, geen moeilijke teksten. Ik vertaal alles naar begrijpelijk Nederlands 😉

De tips en tricks die je in deze training krijgt zijn uitgebreider en gaan verder dan het advies in de mondzorgpraktijk en is daarmee niet te vergelijken.  Belangrijk te realiseren is wel dat ik je alle kennis en tips kan aandragen,  maar jij zult daar zelf iets mee moeten doen en dat betekent investeren (in tijd) en dat voor een langere termijn. Doe je dat niet of niet zo nauwkeurig, dan is het resultaat daar ook naar. Maar dat is logisch.

Referenties

Ik heb de online training ‘Help mijn kind is een lastige poetser’ gekocht. Een aanrader voor elke ouder. Gabriëlle leert je meer over de tanden van je kind. Vanaf welke leeftijd de tandjes doorkomen. Wanneer je kunt beginnen met poetsen maar ook laat ze zien hoe je moet poetsen bij je kind. Ze geeft heel veel en uitgebreide informatie en tips. Zelfs voor jou als volwassene noemt ze nog tips. 🙂 En er zit een leuk bonusfilmpje bij. Ik kan Gabriëlle (Mondzorg) zeker aanraden om je vragen over tandenpoetsen bij je kind te beantwoorden. – Tamara Staring

Wie ben ik?

Hoi, mijn naam is Gabrielle Beens. Ik ben mondhygiënist, onderzoeker en moeder. In mijn mondhygiënistepraktijk Meesters in Mondzorg heb ik geregeld kinderen/ pubers in de stoel die tandenpoetsen maar stom vinden. Poetsen gebeurt snel en heeft eigenlijk geen prioriteit.  Soms heb ik pubers die wel goed willen poetsen, maar niet weten hoe. En eigenlijk is het heel simpel, als je maar weet wat je moet doen. Daarom deze online training.

Dagelijkse mondverzorging hoort er bij, maar is lastiger als je een beugel draagt. En dat is de bottleneck. We zien als professionals helaas een toename in het aantal gaatjes als de beugel eruit is. Dit kan je voorkomen, maar dan moet je wel weten hoe. Daarom heb ik deze online training ontwikkelt. Om zo veel mogelijk ouders en pubers te bereiken met nuttige info over mondverzorging bij een beugel.

 

Liever een afspraak in de praktijk?

Kom je liever langs in de praktijk?  dat kan natuurlijk ook.  Je maakt gemakkelijk een afspraak via het contactformulier op de homepage.

Let op, met pijnklachten ga je altijd eerst naar de tandarts. Daar helpt mijn training niet bij. Waar ik je wel mee help is een goede basis in je mondverzorging om klachten, zoals gaatjes, bloedend tandvlees, tandsteen en slechte adem, op de langer termijn te voorkomen. Kortom: hoe krijg, heb en houd je een gezonde en schone mond. Dáár help ik je mee! 

 

tandenpoetsen kinderen, meesters in mondzorg, lastige tandenpoetser, kind, kinderen

Vergoeding door zorgverzekeraar?

Deze cursus bevat onder andere mondverzorgingstips. Dit kan in aanmerking komen voor vergoeding, voor de jeugd vanuit de basisverzekering (onder voorwaarden) tot 18 jaar en voor volwassenen vanuit de aanvullende tandartsverzekering (onder voorwaarden) in beide gevallen mits de behandeling/ advies fysiek plaatsgevonden heeft in de praktijk. Vraag bij je zorgverzekering naar de polisvoorwaarden. Deze online variant komt niet in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraar.

 

Maak meteen een afspraak voor een eerste consult