Over mij

“Als je bang bent voor de tandarts of mondhygiënist dan ben je bij mij in goede handen. Velen zijn je voorgegaan en willen nooit meer anders.”

Het lot om mondhygiënist te worden was al vroeg bezegeld.

Vernoemd naar de dochter van een kennis van mijn ouders die tandarts was en zijn dochter mondhygiënist, een zetje van mijn toenmalig werkgever, die ook tandarts is en een knagend gevoel dat ik veel meer kon dat dat ik op dat moment deed. Het kon dus niet anders dat ik mondhygiënist zou worden. Ik schreef me in voor de HBO- opleiding mondzorgkunde in Amsterdam en was hier als een vis in het water. 

Ik koos bewust voor de opleiding in Amsterdam omdat daar samen werd gewerkt met de tandartsopleiding. Een samenwerking die ik erg interessant vind. We werken namelijk allebei met ons eigen expertise in de mond. Waar ik alles van medische zaken, tandvlees en tandvleesziekten weet, weet de tandarts weer alles van tanden en tandziekten, en zo vullen we elkaar goed aan.  

Inmiddels kan ik zeggen dat ik na 22 jaar tandheelkunde mijn vak nog steeds erg leuk vind.  Naast mijn werk als mondhygiënist ben ik docent geweest aan de tandartsassistente opleiding en aan de opleiding tot mondhygiënist en heb zodoende ervaring opgedaan in heel veel facetten van mijn vak. 

“Als je bang bent voor de tandarts of mondhygiënist dan ben je bij mij in goede handen. Velen zijn je voorgegaan en willen nooit meer anders.”

“Als je bang bent voor de tandarts of mondhygiënist dan ben je bij mij in goede handen. Velen zijn je voorgegaan en willen nooit meer anders.”

Wat je over mij moet weten

• Ik ben direct en draai er niet om heen. Daar moet je tegen kunnen.
Weet dat het altijd uit een goed hart komt en het mijn bedoeling is om eerlijk tegen je te zijn zodat dit ten goede komt van je (mond)gezondheid.

* Toen ik zelf student was, dacht iedereen altijd dat ik de docent was. Kennelijk zat het er toen al in. Teachen vind ik ook nog steeds heel leuk om te doen. 

* Ik ben altijd eerlijk en vertel je ook wat je niet wil horen als dat nodig is. Niet om vervelend te doen, maar omdat ik mijn vak en jouw gezondheid serieus neem. Dit kan soms een beetje confronterend zijn. Weet dat het altijd goed bedoeld is en het altijd mijn doel is om jouw mond gezond te krijgen, hebben en houden. 

• Ik ben gedreven in mijn vak en voldoe niet aan het beeld van een mondhygiënist wat veel mensen hebben. Ik ben geen veredelde schoonmaakster die opruimt waar je zelf geen zin in hebt maar een zelfstandig paramedicus met de kennis en kunde om je mond gezond te krijgen én houden. Dat is een verschil. Een behandeling bij mij maakt dat je mond snel weer gezond is, mits je mijn tips opvolgt natuurlijk!

* Ik heb een enorme hekel aan tijd verkwisten. Daarom vind ik het heel belangrijk om op tijd te werken, heb je met mijn bijvoorbeeld een afspraak om, laten we zeggen, 14h? Dan zit je dus ook om 14h in de stoel. Zorg dus dat je op tijd bent! 

* Leren vind ik erg leuk. Ik volg regelmatig bij- en nascholing op mijn vakgebied, maar ook daarbuiten. Ik onderscheid me van collega’s op het gebied van medische kennis (alles wat medisch is vind ik heel interessant) en mocht er iets zijn wat ik op dit gebied niet weet, dan pluis ik het net zo lang uit tot ik het weet. 

Durf je een eerste bezoek aan mijn praktijk aan?

Ben je lang of misschien helemaal niet geweest, maar vind je je mond wel heel belangrijk? Of heb je vragen over je mondgezondheid en ben je niet bang voor een eerlijk antwoord? Of misschien wel, maar desondanks wilje het wel horen, want je vindt je mondgezondheid te belangrijk om het te laten sloffen? Maak dan een afspraak, ik help je graag.
 
Met een simpele druk op de knop maak je eenvoudig een afspraak, geheel vrijblijvend. Dus waar wacht je nog op?! Laat je gegevens achter en ik neem contact met je op.